Hirss on üks parimaid tooraineid just köögiviljakotlettide valmistamiseks, kuna on loomult veidi kleepuv, nagu riis ehk hoiab hästi kokku ning praadides tuleb temas esile eriliselt mõnus pähkline nüanss.
Tee julgelt valmis suurem kogus, sest need kotletid tõotavad kaduda taldrikutelt silmapilguga.
Vaja läheb (umbes 15 kotleti jaoks):
Pool pakki Loodusvägi ÖKO hirssi
3 küüslauguküünt
1 keskmine sibul
1 tšillikaun
1 suurem porgand
2 tl karripulbrit
Umbes neli peotäit spinatit
1 spl kookosjogurtit või muud neutraalset jogurtit
Üks kimp koriandrit
2 spl jahvatatud linaseemneid (2 muna asemel)
Pipar
Oliivõli
Kastme jaoks:
4-5 spl kookosjogurtit
1 spl laimimahla
Soola
Võib ka nt tilli lisada
Valmistamine:
Kuna antud retseptis on muna asemel linaseemnest ‘’muna’’, mis aitab kotletti siduda, siis võib selle esimese asjana kohe ära teha. Selleks on vaja linaseemned kas blenderis või uhmris purustada, seejärel 4 spl veega väikeses kausis kokku segada ning jätta paksenema.
Lisa poolele pakile hirsile umbes pool liitrit vett ning keeda see aeg-ajalt segades tasasel tulel umbes 10 minutit, seejärel võta hirss tulelt maha ja aseta kaas peale.
Haki sibul, küüslauk ja tšilli. Kuumuta õlis tasasel tulel 2-3 minutit. Seejärel haki spinat ja riivi porgand. Lisa pannile ja kuumuta veel 3-4 minutit. Maitsesta karripulbri, soola ja pipraga. Sega ja kuumuta veel minut enne tulelt maha tõstmist. Lase jahtuda.
Sega köögiviljasegu suures kausis kokku hirsi, linaseemne ‘’muna’’, kookosjogurti ja peotäie hakitud koriandriga. Maitse, vajadusel lisa veel soola/pipart.
Vooli kätega valmis umbes 5 cm läbimõõduga kotletid. Võimalusel jahuta külmkapis 15 minutit, nii on nad tahkemad ja lihtsamalt käsitletavad. Seejärel prae õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Kastme jaoks sega kokku kookosjogurt, sool ja pigista laimimahla. Võid ka tilli lisada.
Puista kotlettidele veel maitserohelist peale, ning naudi!