Kui mõelda mida kinoast teha, siis tuleb tõenäoliselt esimese asjana pähe kinoasalat, kuid tegelikkuses on sellel imelisel toorainel nii palju erinevaid kasutusviise. Näiteks saab temast teha hommikuputru, mis pole mitte ainult maitsev, vaid ka ülimalt toitev. Selles retseptis kombineerime teda kaerahelvestega, mis loob natukene tuttavama maitse, kuid kui soovid valmistada gluteenivaba putru, jäta kaerahelbed lisamata.
Vaja läheb kahele:
Puder:
Pool tassitäit Loodusvägi öko kinoad
Pool tassitäit Loodusvägi öko kaerahelbeid
0.2l Loodusvägi öko kookosjook
2.5 tassitäit vett
Näpuotsaga soola
2 tl datlisiirupit või muud magusainet
0.5b spl kaneeli
Lisandid:
1 keskmise suurusega pirn
1spl kaneeli
2 tl kookossuhkrut
peotäis mustikaid ja kreekapähkleid
Valmistamine:
Vala potti kinoa, kaerahelbed, vesi ja kookospiim. Lisa sool, 0.5 spl kaneeli ja datlisiirup. Kuumuta keemiseni ning hauta tasasel tulel valmimiseni, ehk umbes 12-13 minutit.
Haki pirn kuubikuteks ja kuumuta kerge õliga pannil umbes minut-kaks, seejärel lisa kaneel ja kookossuhkur, kuumuta veel umbes 20 sekundit, kuni suhkur on mõnusalt karamelliseerunud.
Serveeri puder koos pirnikuubikute, marjade ning pähklitega.
Head kokkamist!