Üleööhelbed kohvikreemiga annavad päeva algusele ühe toitainerikka ja ergutava stardi. Seda on äärmiselt lihtne valmistada ka mitmeks päevaks ette, et säästa väärtuslikku aega kiirel hommikul.
Kui sa pole suur magusasõber, siis võid kohvikreemi vahele jätta, asendada selle näiteks vaarikate või maasikatega ning saad ikkagi suurepärase maitsekoosluse.
Vaja läheb (kolmele):
1 tassitäis Loodusvägi ÖKO kaerahelbeid
3 spl chia seemneid
Näpuotsatäis Himaalaja soola
50 ml musta kohvi
350ml (1,5 tassi) mandlipiima või muud taimset jooki
1 spl mett või vahtrasiirupit
2-3 spl taimset jogurtit
Kohvikreemi jaoks:
3 spl pruuni suhkurt või vahtrasiirupit
3 spl musta lahustuva kohvi puru
3 spl keevat vett
Valmistamine:
Lisa kaussi kaerahelbed, chia seemned ja näpuotsatäis soola. Vala juurde mandlipiim, kohv ja mesi. Lisa ka taimne jogurt ja sega korralikult kõik läbi.
Jaota segu klaasidesse või purkidesse ning jäta vähemalt 4 tunniks, ideaalis ööseks külmkappi valmima.
Tee enne serveerimist valmis kohvikreem, vispeldades suhkru, lahustuva kohvi puru ning keeva vee kreemiks. Vispliga saab seda väga edukalt teha, kuid kui elektriline piimavahusti on käepärast, siis see kiirendab protsessi.
Kata üleööhelbed kohvikreemiga ja naudi! Värskuse lisamiseks võid lisada ka näiteks vaarikaid või maasikaid.