Chia puding on üks nendest hommikusöökidest, mille olemasolu kipub vahest täielikult ununema. See on magus, värske ja tervislik toidukord (suve)päeva algusesse! Siin retseptis kombineerime selle krõbeda isetehtud müsli ja päikesest läbi imbunud suviste puuviljadega!
Ja see on üks nendest hommikusöökidest, mida saab imeliselt kohandada ka vastavalt hooajastele saadustele: mustikate, maasikate või hoopis troopiliste viljadega!
Selle saab valmima panna päev enne (eriti kiiretel hommikutel) või sama päeva hommikul umbes tunnike enne söögi nautimist.
Vaja läheb kahele:
4 spl chia seemneid
2 dl Loodusvägi ÖKO kookosjooki (võib ka pooleks veega, kui soovid, et oleks vähem rasvasem)
Müsli jaoks:
2 dl Loodusvägi ÖKO kaerahelbeid
3 spl India pähkleid
3 spl kreeka pähkleid
2 spl kanepiseemneid
2 spl pruuni suhkurt
Lisandiks:
2 banaani
1 mango
Tassitäis arbuusi
Peotäis mustikaid
Valmistamine:
Sega kausis kokku kookospiim ja chia seemned, nii, et ei jääks tükke. Jäta vähemalt 30 minutiks valmima, ehk kuni segu muutub paksuks. Võid ka alguses mõne minuti tagant segada, see tagab parema konsistensi.
Seni, haki noaga pähklid ja lisa koos kaerahelvestega pannile, ning keskmisel kuumusel pidevalt segades rösti neid, kuni näed juba kaerahelvestel kuldpruuni värvust. Seejärel lisa suhkur, kuumuta veel 20 sekundit pidevalt segades, eemalda tulelt ja vala kaussi jahtuma. Puuviljad lõika kuubikuteks. Serveeri kaussi chia pudding, lisa müsli ja puuviljad.
Naudi!