Kuumtöötlemata mahetoortatra kruupides on säilinud kõik tatras sisalduvad
väärtuslikud mineraalained ja muud toitained.
* Kodumaine mahetoode
* Kuumtöötlemata, sobib idandamiseks
* Lisaainetevaba ja taimekaitsevahendite jääkainete vaba
Kuumtöötlemata mahetoortatra kruupides on säilinud kõik tatras sisalduvad väärtuslikud mineraalained ja muud toitained.
Tatrakestad on eemaldatud kuivkoorimise meetodit kasutades.
Tatrast räägitakse kui teraviljast, kuigi botaaniliselt on tatra viljaks tegelikult pähkel. Tatar sisaldab rikkalikult B-grupi vitamiine,
asendamatuid aminohappeid ja mikroelemente. Kõige rohkem on tatras rauda, vaske ja bioflavonoide,
sealhulgas eriti palju kvertsetiini. Muu hulgas on kvertsetiinil põletikuvastased ja immuunsüsteemi tugevdavad omadused.
Tatar on kergesti seeditav ja organismile omastatav ega tekita kõhus rasket tunnet.
Aitab reguleerida veresuhkru taset ehk ei tõsta seda liiga kiiresti ning aitab püsida sellel pikemalt tasakaalus.
Tatrakoorimise meetodeid on mitmeid. Levinuimad on terade aurutamine umbes 80 kraadi juures,
kuni viljapähklid paisuvad ja eralduvad koorest. Seejärel tatar kuivatatakse ja tuulutamise teel eraldatakse kestad.
Sellest tulenevalt on tatratera pruun.
Loodusvägi tatra puhul kasutatakse mehaanilist koorimist, mis võimaldab kestad eemaldada teradest hõõrumise teel.
Tänu sellele jääbki tatratera heledaks ja säilivad kõik tatras sisalduvad vajalikud toitained.
Kuivkoorimisel esmalt tatar puhastatakse prahist, näiteks kõrretükkidest, sorteeritakse ning veskiga kooritakse tatrateradelt kestad.
Veskist tulevast tatramassist eraldatakse kestad ja katkised terad ning kooritud terasid tuulutatakse.