
Queso, mida kutsutakse ka nimega chile con queso, on sulav juustudipp, mida serveeritakse tavaliselt tortillakrõpsude kõrvale.
Arvatakse, et see sai alguse Texases 20.saj alguses.
Antud retsept on juustu asemel tehtud india pähklitest, kuid maitseb uskumatult juustuselt!
Vaja läheb:
1 pakk oma lemmik Finn Crisp’i näkileibasid
3/4 – 1 tassitäit kuuma vett
1 tassitäis india pähkleid
1 küüslauguküüs, hakitud
3 spl maitsepärmi
1/2 tl vürtsköömenit
1 tl cayenne’i pulbrit
1/2 tl soola (vastavalt soovile kohandada kogust)
1 sl harissat ehk tšillipastat
Valmistamine:
Lisa kõik koostisosad blenderisse (alusta väiksema koguse veega) ja püreesta, kuni segu on kreemjas.
Vajadusel lisa vett, et saavutada ühtlane ja siidine tekstuur.
Maitse ja kohanda vastavalt vajadusele: lisa rohkem maitseepärmi juustuse maitse jaoks, soola maitse järgi, tšillipulbrit või harissat tulisuse jaoks või küüslauku särtsu lisamiseks.
Segu peaks tulema parajalt maitseküllane, nii et ära hoia end tagasi.
Serveeri Finn Crisp’i näkileibadega ning värskete köögiviljadega (kurgi, porgandi, lillkapsaga).