Kui seltskonnas on 4 inimest, siis vajalik järgmised koostisosad:
400 g Panzani Linguine lintspagetid
500 g värskeid karpe (vongole)
6 küüslauguküünt
200 g kirsstomateid
20 ml valget veini
1 tšillikaun
2 sl võid
Oliiviõli
Sool ja must pipar
Värske petersell
Valmistamine on imelihtne!
Keeda linguine vastavalt pakendil olevale juhisele.
Kuumuta pannil oliiviõli ning prae hakitud küüslauku keskmisel kuumusel paar minutut.
Lisa peeneks hakitud ja seemnetest puhastatud tšilli.
Lisa pannile karbid, vala juurde valge vein ning maitsesta soola ja pipraga. Sega kergelt.
Kata pann kaanega ja lase karpidel aurata 2–3 minutit, kuni need avanevad. Eemalda karbid, mis ei avane.
Seejärel lisa pannile külm kuubikuteks lõigatud või ja sektoriteks lõigatud kirsstomatid. Sega kuni või sulab ja kaste muutub kergelt kreemjaks.
Lisa keedetud pasta pannile ja sega hoolikalt, et kaste kataks linguined ühtlaselt. Kuumuta veel paar minutit.
Lisa hakitud värske petersell, sega ja serveeri kohe.
Serveerimissoovitus:
Parim värskelt valmistatuna, koos klaasi valge veiniga
Lihtne elgantne Itaalia maitse.