
Pesto, tomat ja mozzarella on üks lahutamatu ja võrratu kooslus, olgu see pitsal, pastas või näkileival. Kindel hitt kui sõbrad külas või oma kaaslasele soov midagi erilist pakkuda.
Eriti vingeks teeb selle veel oma tehtud petersellipesto, mida on ülimalt lihtne teha. Muidugi saab ka lihtsamat viisi, kasutades poest ostetud pestot.
Lisaks veel, antud retseptis kasutasin klassikalise mozzarella asemel hoopis india pähklitest tehtud varianti, kuid kasuta täpselt seda, mis ise parasjagu soovid, igal juhul saab see imeline.
Vaja läheb:
150g mozzarella’t (antud retseptis kasutasin india pähklitest tehtud varianti)
Peotäis kirsstomateid või kaks suuremat tomatit
Päevalilleseemneid kaunistuseks
Pesto jaoks:
100g peterselli
½ tassi kõrvitsaseemneid
250ml oliivõli
1 spl pressitud sidruni- või laimimahla
1 küüslauguküüs
Soola
Pipart