Kirjuta meile
Apelsinimekiga riisikook

Keerulisi nippe see kook ei vaja, on lihtsalt oluline, et riisi keetmisel jälgid, mis potis toimumas on! Vastasel juhul võib riis põhja kõrbeda ning koogiteoga peab otsast pihta hakkama.
Muus osas miskit keerukat ei ole!

Kook on parim valmistamise päeval, aga siis, kui see on jõudnud parasjagu jahtuda ning maitseid koguda!

PS! Koogi valmistamisel kasutasin jasmiiniriisi, mis on kergelt pähklise maitsega ning peale keetmist pisut kleepuv, mis on selle koogi valmistamisel ülioluline. Seetõttu ära asendada seda riisi tavalise riisiga!

Kogus: 10-12 tk

Valmistamisaeg: 1 h + küpsemisaeg

Muu info: pool piimakogusest võid asendada ka mandlipiimaga!


Koostisosad:

200 g Risella jasmiiniriisi

4 dl vett

1 tl soola

5 dl täispiima

2 kaneelipulka

1 apelsini riivitud koor

2 dl suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

75 g võid

200 g kohupiimapastat (maitsestamata)

4 muna

350 g magusat muretainast

Valmistamine

Pane riis koos vee ja soolaga potti ning lase keema tõusta, seejärel kuumuta keskmisel kuumusel 10 minutit ehk seni, kuni vesi on enamuses imendunud.

Seejärel lisa piim, kaneelipulgad ja apelsinikoor. Sega läbi ning lase madalal kuumusel vaikselt podisedes valmida ca 30-40 minutit (vahepeal ka sega).

Selleks ajaks peab olema riis täiesti pehme. Seejärel sega juurde suhkrud, või ning kohupiimapasta.
Lase riisisegul jahtuda 15-20 minutit.

Seejärel sega juurde munad.

Kata koogivormi põhi (Ø20cm) küpsetuspaberiga ning määri ääred kokku võiga. Rulli muretainas õhemaks ning vooderda sellega vormi põhi ja täielikult ka ääred.

Tõsta vormi riisisegu ning küpseta kooki 160 kraadi juures 35-45 minutit.
Lase jahtuda ning serveeri!

Foto ja retsept: Ragne Värk

www.kokkama.ee

IG: @ragnevark

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud