
Kui sa veel proovinud pole, siis anna hirsile kindlasti võimalus, ta üllatab sind.
Olen viimasel ajal võtnud missiooniks proovida uusi ägedaid tooraineid kokkamisel ning just hirss on aina enam söögilauale jõudnud. Tal on äge tekstuur, maisine/pähkline maitse ning sisaldab endas palju häid vitamiine ja mineraale. Kui sa veel proovinud pole, siis anna hirsile kindlasti võimalus, ta üllatab sind.
Hirsikauss krõbedate kikerherneste ja köögiviljadega on valgurikas ja tervislik valik nii õhtu-, kui lõunasöögiks.
Vaja läheb (kolmele):
200 g Loodusvägi ÖKO hirssi
50 g punast kapsast
Pool punast paprikat
Üks väiksem kurk
Üks avokaado
Peotäis peterselli või muud maitserohelist
1 purk kikerherneid
2 tl suitsupaprikat
2 tl oreganot
2 tl tüümianit
Soola
Pipart
1 spl Loodusvägi ÖKO lõhnatu kookosõli (praadimiseks)
Kastme jaoks:
3 spl rohelist pestot (basiiliku või näiteks peterselli)
1 spl vett
Valmistamine:
Keeda hirssi soolaga maitsestatud vees mitte rohkem kui 15 minutit, et ta liiga pehmeks ei läheks. Haki kapsas, paprika, kurk ning maitseroheline. Lõika lahti ja viiluta avokaado.
Seejärel kuumuta pann, lisa kookosõli ning kikerherned. Pruunista neid neli-viis minutit ning siis lisa oregano, tüümian, suitsupaprika, sool ja pipar. Sega ja kuumuta veel paarkümmend sekundit.
Kastme jaoks sega kokku pesto ja vesi, võid ka vajadusel natukene soola lisada.
Serveeri kaussi hirss, lisa köögiviljad, avokaado, kaste ning natukene maitserohelist.
Naudi!