Kirjuta meile
India pähklitega „juustune“ pasta

See pasta on äärmiselt maitsev ning maitseelamusi pakkuv, kuna peet annab lisaks värvusele sellele köögiviljale omast maitset ning sobitub rooga imeliselt.

Tegelikkuses on selle roa valmistamine hästi lihtne, vaja on vaid meeles pidada seda, et paned pähklid varakult mahlaga ligunema. Nii muutuvad India pähklid pehmeks ning tänu sellele saadki valmistada siidiselt kreemja kastme!

Kogus: kolmele

Valmistamisaeg: 15 minutit + pähklite leotamisaeg üleöö

Muu info: laktoosivaba

75 g India pähkleid 

100 ml naturaalset peedimahla

2 küüslauguküünt

1-2 sl laimist pressitud mahla

soola, pipart

30 ml valget veini 

225 g Tagliatelle pastapesasid (Panzani)

Serveerimiseks:

oliiviõli, maitsepärmi

Valmistamine:

Pane pähklid peedimahlaga likku 6-8 tunniks. Seejärel keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis, nõruta, aga säilita pool klaasi pastakeeduvett.

Samal ajal tõsta ligunenud pähklid kannmikserisse, lisa küüslauguküüned, laimimahl ja pool peedimahlast, milles pähklid ligunesid. Seejärel hakka segu püreestama, vajadusel lisa täiendavalt peedimahla pehmemema tekstuuri saavutamiseks. Lõpptulemusena peab pähklikaste jääma siidine ja pehme, aga mitte vedel. Tekstuurilt võiks see jääda pisut vedelam, kui traditsiooniline hummus. Kui oled saavutanud sobiva tekstuuri, siis maitsesta kaste.

Kuumuta pannil vein, lisa segades valmistatud pähklikaste ja seejärel lisa pannile keedetud pasta. Sega läbi ning vajadusel lisa pastakeeduvett, kui pasta jääb pisut kuiv. Serveeri rooga koheselt, niristades peale pisut oliiviõli ning maitsepärmi!

Foto ja retsept
Ragne Värk

www.kokkama.ee
IG: @ragnevark

Related products

Toode on soovinimekirja lisatud