Maasikane Charlotte kook – suvine maius igaks hetkeks!
Õhuline kreem, värsked maasikad ja Vicenzy Ladyfingers biskviidid loovad täiusliku koosluse, mis lihtsalt sulab suus!
Lihtne valmistada, kaunilt pidulik ja vastupandamatult maitsev – tõeline maiuspala perele ja sõpradele.
Vaja läheb:
Kreemitäidis:
• 750 ml piima
• 1 sidruni riivitud koor
• 3 muna
• 125 g suhkrut
• 50 g maisitärklist
• 250 ml magustatud vahukoort
• 8 g želatiini lehti
• 3 tl vett
Põhi:
• 400 g Vicenzy Strawberry Ladyfingers ehk maasikamaitselisi biskviite
• 150 g värskeid maasikaid
Siirup:
• vett vastavalt vajadusele
• suhkrut vastavalt vajadusele
Valmistamine
Kreemi tegemine:
Kuumuta piim sidrunikoorega. Teises potis klopi munad, suhkur ja maisitärklis ühtlaseks.
Lisa kuum piim peene joana segades ja tõsta segu tulele. Kuumuta pidevalt segades, kuni kreem pakseneb – umbes 5 minutit.
Tõsta valmis kreem kaussi, kata kilega ja lase jahtuda.
Vahusta vahukoor ja leota želatiin külmas vees.
Kui kreem on jahtunud, sega sisse pool vahukoorest.
Sulata želatiin 3 tl veega ja lisa see kreemile, mikserda ühtlaseks.
Põhi:
Aseta 24 cm lahtikäiv koogivorm serveerimisalusele.
Lõika Vicenzy biskviitidel umbes 1 cm otsast ära, et need sobiksid vormi servadele.
Aseta biskviidid vormi äärtesse ja põhja – suhkrune pool väljapoole.
Niisuta põhi kergelt magusa siirupiga.
Koogi kokkupanek:
Vala pool kreemist biskviidipõhjale ja silu pind.
Lisa kiht maasikaid ja kiht biskviite, niisuta ka see siirupiga.
Vala peale ülejäänud kreem ja silu.
Pane ülejäänud vahukoor täheotsikuga pritskotti ja kaunista kook väikeste vahukooretupsudega.
Kaunista keskosa maasikatega.
Lase koogil külmkapis seista vähemalt 2 tundi, et see muutuks tahkeks.
Enne serveerimist eemalda vorm ja seo ümber dekoratiivne lint.
Soovi korral puista peale tuhksuhkrut.