Küpsisetort on teada-tuntud lemmik juba lapsepõlvest, mis aga juhtub kui tahad valmistada sellest veidi tervislikkumat varianti? Meie peres ei saa üks lastest näiteks laktoosi tarbida, teisel on soovitatav suhkrust eemale hoida, küpsisetorti soovivad aga kõik nautida. Õnneks oleme leidnud Diablo tooted, mis on ilma lisatud suhkruta ja tervislikud alternatiivid suhkrust hoidujatele.
Valmistamise aeg: 20 min + üleöö külmkapis
Kogus: 6-8 le
Koostisosad:
300 ml kaera vahukoort
400 g laktoosivaba maitsestamata kohupiima
5 pakki Diablo võiküpsiseid
500 g värskeid maasikaid
300 g banaani, virsikut või muud meelepärast puuvilja
200 ml Höllingeri apelsinimahla küpsiste leotamiseks
Pealeraputamiseks Diablo šokolaadinööpe steviaga
Kaunistamiseks värsket piparmünti
Valmistamine:
Vahusta vahukoor ja sega kohupiimaga. Selles retseptis pole kasutatud suhkurt, kuid soovi korral võib seda muidugi lisada. Samuti võib lisada vaniljesuhkurt ning peale raputamiseks ka tuhksuhkurt.
Tee valmis morss suhkruvabast siirupist või kasuta Höllingeri mahlasid, millesse pole lisatud suhkurt.
Vali lahtikäiv koogivorm või muu sobiv anum ning lao sinna morsis „uputatud“ küpsised ühes kihis. Seejärel lisa hakitud puuviljad. Puuviljad võivad olla ka konservi omad, kuid võimalusel vali need naturaalses mahlas. Seda sama naturaalset mahla võid kasutada ka küpsiste leotamiseks.
Seejärel lisa kiht vahukoore-kohupiima seguga.
Nüüd sa lisada veel ühe kihi immutatud küpsiseid, seejärel jälle puuviljad ja vahukoore segu.
Kõige peale jääb veel veidi küpsiseid üle, mida saad kasutada kaunistamiseks. Mina jätsin küpsises terveks, aga võib teha ka puruks ja koogi peale raputada.
Kaunista tort maasikate, virsikute, šokolaadinööpide ja piparmündi lehtedega. Aseta tort külmutuskappi ja lase seista külmikus üleöö.
Kui soovid, et küpsised oleksid krõmpsud, siis võid hoida torti külmkapis 3-4 tundi.
Abestore sisuturundus