Elegantselt serveeritud ja täiuslikuks viimistletud dessert, mis ühendab mascarpone kreemi, maasika-passiovviljakastme ja õhulised Vicenzovo biskviidid – tõeline Itaalia maguskunst!
Vaja läheb:
Mascarpone kreem:
• 1500 g mascarponet
• 2 g soola
• 1 vanillikaun
• 80 g vett
• 300 g suhkrut
• 250 g munakollaseid
• 20 g želatiini lehti
• 100 g vett želatiini leotamiseks
Valmistamine:
Kuumuta vesi ja suhkur 121 °C-ni, vala aeglaselt munakollastele koos leotatud želatiini ja vanilliga. Klopi kuni segu jahtub 34 °C-ni. Lisa kolmes jaos vahustatud koor, mascarpone ja sool. Sega kuni saad ühtlase kreemja tulemuse.
Maasika-passionvilja kaste:
• 800 g maasikaid
• 200 g passionivilja viljaliha
• 150 g suhkrut
• 8 g agar-agarit
• 4 laimi riivitud koor
Valmistamine:
Kuumuta maasika- ja passioniviljapüree koos agar-agariga segatud suhkruga. Jahuta ja püreesta, lisa laimikoor. Tõsta kaste pudelisse, et oleks lihtne doseerida.
Koogi kokkupanek:
Lõika Vicenzy Ladyfingers küpsised pooleks. Nirista peale maasikakastet, lisa mascarpone mousse’i.
Kaunista maasikaviilude, mündi, apteegitilli õite ja söödavate lilledega. Kata teise biskviidipoolega, lisa veel kastet ja puista peale tuhksuhkrut.
Tulemuseks on väikene, kuid täiuslik dessert, mis paneb iga magusasõbra naeratama!