Sitsiiliast pärit pasta alla norma on klassikaline pastaroog baklažaani ja küüslauguse tomatikastmega. See roog on järjekordne tõestus, et lihtsatest koostisosadest saab hõlpsasti teha midagi eriliselt maitsvat.
Vaja läheb kahele:
Üks suurem või mitu väiksemat baklažaani
250g Loodusvägi ÖKO pasta durum manna penne
5 küüslauguküünt
300ml tomatipüreed
Paar basiilikulehte
20g taimset parmesani
Õli
Pipar
Valmistamine:
Lõika baklažaan umbes penne suurusteks kangideks. Kuumuta pann ning prae õlis kuldpruuniks ja pehmeks. Maitsesta soola ja pipraga. Kui valmis, aseta kõrvale.
Kastme jaoks haki küüslauk õhukesteks viiludeks, kuumuta õlis minut-kaks, lisa tomatipüree ja kaks-kolm basiilikulehte.
Kuumuta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni kaste muutub veidi paksemaks. Maitsesta soola ja pipraga.
Pasta keeda kergelt soolatud vees, juhise järgi pakendil al denteks.
Lisa baklažaanile tomatikaste, kuumuta korraks, ning siis keedetud pasta. Sega.
Serveerides lisa mõni basiilikuleht ja riivi peale taimset parmesani või oma lemmik juustutoodet.
Head nautimist!