Kogus: kahele
Valmistamise aeg: 15 minutit
Koostisosad
3 dl Loodusvägi pohlamahla või sama palju värskeid pohlasid
1 suur apelsin
1 suur banaan
1 dl kanepiseemneid, mille võid asendada ka kookoshelvestega
1 dl mandleid või mandlilaaste
400 ml Loodusvägi kookosjooki
0,5 dl heledat Loodusvägi agaavisiirupit
Valmistamine:
Blenderda kõik koostisosad kreemjaks joogiks ja naudi mõnuga!
Kas teadsid?
Hõredates männimetsades ja rabas kasvavat pohla on kasutatud ammustest aegadest immuunsüsteemi tugevdamiseks ja külmetushaiguste profülaktikaks, eriti pikal talveperioodil.
Pohl on hinnatud kui maitsev, vitamiinirikas ja raviv mari.
See väekas mari muudab lihatoidud kulinaarseks elamuseks, kiirendades samas ka ainevahetust ja soodustades seedimist.
Pohlad sisaldavad karoteeni, B-vitamiine, eriti rikkalikult aga C-vitamiini (30-40 mg/100 g marjades), magneesiumit, rauda, kaaliumit ja naatriumit.
Toetudes vanarahva teadmistele pohla organismist vett väljutavast mõjust, leiab ta siiani laialdast kasutust põiepõletike ja neeruhaiguste ravis.
Pohlas sisalduvad erinevad puuviljahapped, parkained ja bensoehape teevad temast rahvameditsiinis tõhusa vahendi reuma ja liigesehaiguste vastu.
Pohlale on omistatud ka kolesterooli langetavat ja antibakteriaalset toimet.
Retsepti autor: Helena-Laura Lesment