Himaalaja nõlvadel kasvanud aromaatne pikateraline basmati riis suudab selle roa maitse pidutoidu vääriliseks teha. Ega asjata basmati riisi riiside kuningaks ei peeta. Lisatud köögiviljad aitavad kooslusele tervislikkust lisada.
Kogus: 4-le
Valmistamisaeg: 30 minutit
500 g tooreid hiidkrevetisabasid, koorituna
30 g võid
1-2 tl paprikapulbrit
0,5-1 tl cayenne´i pipart
1 sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
2,5 dl Risella basmati riisi
2 küpset tomatit, hakituna
1 keskmise suurusega punane paprika, tükeldatuna
1 väiksem brokoli, õisikutena
5-6 dl kanapuljongit
Õli
Serveerimiseks värsket koriandrit ja laimi
Soola ja pipart
Valmistamine
Kuumuta umbes pool või kogusest pannil. Lisa pannile krevetid koos poole koguse jahvatatud paprikapulbri ja cayenne´i pipraga. Sega läbi.
Küpseta krevette mõlemalt poolt minut-paar, kuni krevetid on värvi muutnud. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pannilt ära.
Lisa pannile ülejäänud või ja veidi õli. Kuumuta panni keskmisel kuumusel ja prae siis sibulat ja küüslauku mõned minutid. Lisa pannile riis ja rösti seda segades umbes 3 minutit. Lisa siis pannile tomat ja paprika, ülejäänud kogus jahvatatud paprikat ja cayenne´i pipart.
Kalla peale kuum puljong ja lase keema tõusta. Alanda kuumust ja keeda siis kaane all umbes 10-12 minutit või seni, kuni suurem osa puljongit on absorbeerunud. Lisa brokoli ja keeda veel paar minutit. Viimasena lisa eelnevalt läbi praetud krevetid, kuumuta kõik korra läbi ja sega ühtlaseks.
Jäta veel mõneks minutiks seisma, et riis paisuks ja töötle siis kahvliga panniroog kohevaks.
Serveerides lisa värsket koriandrit ja piserda peale laimimahla.
Retsepti ja pildid autor: Tuuli Mathiesen
Retsept on ilmunud Toit ja trend ajakirjas