
See kerge ja ülimaitsev seenepasteet on lihtsalt imeline.
Kui sõbrale anda ning mitte öelda, et tegu pole maksapasteediga, vaid hoopis taimse pasteediga, siis suure tõenäosusega ta vahet ei teeks.
Retseptis sai kasutatud shiitake seeni, mis on eriti umami maitsega, kuid kui neid käepärast võtta pole, siis sobivad ka šampinjonid või näiteks portobellod.
Vaja läheb:
Finn Crisp’i Caraway näkileibasid
250 g shiitake-seeni
400g purk punaseid ube
Õli praadimiseks
3 küüslauguküünt
1 valge sibul (terve)
½ tassi köögiviljapuljongit
2 supilusikatäit sojakastet
Soola ja pipart (maitse järgi)
½ tl vürtsköömenit
Rohelist sibulat serveerimiseks
Valmistamine:
Haki küüslauk ja sibul peeneks. Viiluta seened.
Kuumuta pannil hakitud sibul ja küüslauk, kuni sibul on klaasjas.
Lisa seened ja prae need kuldpruuniks. Lisa ka puljong, sojakaste, pipar ning jahvatatud vürtsköömen.
Kuumuta veel 5 minutit.
Seejärel lisa kõik blenderisse, ka punased oad, ilma vedelikuta. Pulseeri, vajadusel.
Naudi koos sõpradega!