Sellise valmistoidu abil on kastme valmistamine jõukohane ka pisut suurematele lastele ehk siis loogika on lihtsalt selles, et pannil tuleb hakkliha pruunistada ja siis pakisisu koos veega peale kallata.
Kaane alla vaikselt podisema ja juba mõne minuti pärast on kaste valmis spagettidele kallamiseks. Sellistest toiduvalmistamise poolele teele vastutulevad lahendused sobivad hästi siis, kui näiteks maakodus on vaja kiirelt midagi valmis teha ja ei ole mahti kõiki koostisaineid poest otsima minna.
Või siis kuluvad need hästi ära siis, kui pere suuremad lapsed vahepeal ise peavad süüa tegema. Siia juurde võib lastele pakkuda kas siis täisteraspagette või ka tatraspagette, mis on tervise seisukohalt kindlasti parem valik kui valgest jahust spagetid.
Valmistamisaeg: 15-20 minutit
Kogus: Neljale inimesele
Koostisosad
• 300 g Loodusvägi täisteraspagette
• 300 g hakkliha
• 1 tk suvikõrvitsat riivituna
• 0,5-1 tl Maggi küüslaugugraanuleid
• 1 pk Maggi bolognese kastmesegu
• 2,5 dl vett
• 100 g parmesani riivituna või laastudena
• värsket basiilikut
• värskelt jahvatatud musta pipart
• õli praadimiseks
Valmistamine
Kuumuta pannil veidi õli ja prae hakkliha, kuni see hakkab värvustmuutma. Lisa pannile Lisa riivitud suvikõrvits ja prae koos hakklihagaläbi. Kalla pannile bolognese kastme segu ja vesi, sega läbi ja lase keematõusta. Kata pann kaanega ja hauta vaiksel kuumusel 8-10 minutit.
Samal ajal kui kaste podiseb,keeda ka spagette soolaga maitsestatud vees. Kurna sõelal ja tõsta veidipastakeeduvett kõrvale. Seda võid kasutada siis, kui spagetid liialt kastetsisse tõmbavad ja spagetid liiga kuivaks muutuvad.
Tõsta taldrikule spagette jakastet, puista peale parmesani juustu ja basiilikut. Serveeri kohe.