Kirjuta meile
Suvine kanasalat tšillikastmega

Seda suvist salatit saab valmistada mitmesugustest köögiviljadest, mida parasjagu köögis leidub. Meie perele meeldib ka magus puuvili salatis, seega olen kasutatud nii värsket kui konserv-ananassi, arbuusi kui ka mangot. Vastavalt hooajale elavdab puuvili salatit ja sobib kokku mõnusalt magusa tšillikastmega.

Meie pere armastab kana kintsuliha, sest see on pehmem ja rasvasem, kuid kasutamiseks sobib kindlasti ka kanafilee või muu ka kondiga tükk. Marinaad on hea valmis teha juba hommikul, kuid,  kes sellega jännata ei viitsi võib vabalt ka poest valmismarinaadis kana osta.

Kes aga liha üldse ei soovi võib selle asendada meelepärase juustuga või üldse ära jätta. Ilma lihata sobib salat ka mõne prae lisandiks.

Kogus: neljale

Valmistamise aeg: 20 min + kana marineerimisele kuluv aeg

Koostisosad

Kana marineerimiseks:

1 kg kana kintsuliha

1 sidruni mahl

Jupp ingverit  (ca 60 g)

Värsket tšillit (1 -2 tk koos seemnetega)

2-3 küüslaugu küünt

150 – 200 ml apelsinimahla

Soola

Õli

Salatisse:

300 g väiksem värske kapsa pea

100 g salatimixi või salatilehti

3-5 spl Küllus tomati-tšilli kastet

400 g kirsstomateid

1 kollane paprika

1-2 punast sibulat

100 g ananassi

2- 3 avokaadot

Sidrunimahla

Soola ja pipart

Valmistamine

Valmista kanale marinaad hakkides ingver, tšilli ning küüslauk ning lisades kanale. Lisa veidi soola. Pigita peale ühe sidruni mahl ning veidi õli. Sega marinaad käega ühtlaseks. Vala peale nii palju apelsinimahla, et kana oleks sellega kaetud. 

Jäta kanad marineerima vähemalt 1.5 tunniks. Parimal juhul 3 kuni 4 tunniks.

Haki salati koostisosad ning aseta kaussi. Värkest kapsast haki nii peenikesed ribad kui suudad.

Maitsesta salat kergelt sidrunimahla, soola ning pipraga. 

Prae kana pannil või grillil mõlemalt poolt kuldpruuniks. Määri soe kana tomati-tšillikastmega ning aseta salatile. Head isu!



Kas teadsid?

Lisaks sellele, et avokaados sisalduvad ained vähendavad kolestoroolitaset ning selles on rohkelt K-vitamiini, rauda, fosforit, aitab avokaados sisalduvad monoküllastumata rasvad tagada naha noorusliku jume ja on head silmade tervisele. 

Väidevalt aitab regulaarne avokaadode söömine võidelda ka depressiooniga. 

Maailmas kasvatatakse kõige rohkem avokaadosid Mehhikos ning nende kasutusala on väga lai. Näiteks Peruus valmistatakse avokaadost majoneesi.

Abestore sisuturundus

Seotud tooted

Toode on soovinimekirja lisatud