Lameleiva tegemine on üks äärmiselt tore tegevus, esiteks kuna ta mõjub vägagi rahustavalt, teiseks, ta on värskena lihtsalt ülimaitsev. Muidugi ka see, et sa saad sajaprotsendiliselt kontrollida koostisosi, ehk ta tuleb ka palju tervislikum kui poest ostetud analoog. Eriti vingeks teeb ta veel täisterajahu, mis on toiteväärtuse mõistes tavalisest valgest jahust kõvasti rikkalikum.
Sobib hästi lauale koos erinevate määretega või kui soovid teha takosi mis on eriti toitvad ja tervislikud, siis lihtsalt voldi pooleks ja täida oma lemmik koostisosadega!
Vaja läheb:
200g Loodusväe Öko täistera nisujahu
150g taimset jogurtit (antud retsept oli kookosjogurtiga)
50ml vett
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
Valmistamine:
Sega kausis kokku kuivained, ehk nisujahu, küpsetuspulber ja sool.
Seejärel lisa jogurt ning vesi. Sega lusikaga kausis kuni tainas on juba piisavalt tahke, et käsitsi edasi töödelda. Vala ümber jahuga kaetud tööpinnale ja sõtku umbes minut-kaks. Kui tainas peaks liiga vedel olema, siis lisa jahu juurde.
Jaota tainas 8 võrdseks palliks, kata tööpind jällegi jahuga ja rulli tainarulli või pudeliga umbes 5mm paksusteks ringideks või mis iganes kuju süda ihkab.
Kuumal pannil küpseta ühelt poolt umbes 30 sekundit ja siis teiselt poolt. Jätka, kuni sul on üks suur kuhi kauneid lameleibu laual.
Toredat valmistamist!