
See ricotta alternatiiv on kreemjas ja maitsev, täpselt nagu klassikaline piimapõhine versioon, kuid valmistatud taimsetest koostisosadest. Kõige parem koos aiast nopitud tomatite ja näkileivaga.
See ‘’ricotta’’ on ka mitmekülgne – sobib suurepäraselt nii dipiks kui ka määrdeks.
Vaja läheb:
1 pakk oma lemmik Finn Crisp’i näkileibasid
1 tassitäis india pähkleid (röstimata ja ilma soolata)
¼ tassi vett
2 spl õunaäädikat
Sidrunikoort (½ sidrunit)
2 spl sidrunimahla
20 g maitsepärmi
1 tl sibulapulbrit
1 spl oliivõli
Soola
Pipart
Valmistamine:
Parima tulemuse saamiseks leota india pähklid üleöö vees, et nad oleks mõnusalt pehmed.
Kui on kiire, siis leota 15-20 minutit keevas vees.
Lisa blenderisse leotatud pähklid, maitsepärm, vesi, õunaäädikas, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, küüslauk, oliivõli, sool, pipar ning vesi.
Blenderda, kuni saavutad ricotta laadse konsistensi.
Serveeri näkileival koos värske tomatiga.