Kokad räägivad, et kui roas on piisavalt juustu ja võid, siis õnnestub see toit alati. Siin on aga hoopis üks tervislikum taipäraste kotlettide retsept, mis alati õnnestub! Teie maitsemeeled lähevad taaskord rännakule kuuma päikese alla! Mis võiks olla meeldivam päikeselisel kevadõhtul?
Valmistamise aeg: 40 min
Kogus: 16 tk
Koostisosad:
1 kg kalkuni- või rohumaa maheveise hakkliha
1 sibul
2 keskmist küüslaugu küünt
150 g Auga Ready-to-Eat punaseid ube
1 tšillikaun
1 laimi mahl
Värsket koriandrit peotäis
VärsketTai basiilikut peotäis
Värsket rohelist sibulat kaunistamiseks
Veidi pipart
Veidi suhkurt
Veidi Loodusvägi Himaalaja soola
Valmistamine:
Keera ahi 200 kraadi peale soojenema. Haki sibul, küüslauk, tšilli, koriander ja basiilik nii väikeseks kui saad ja lisa hakkliha segule. Vala juurde oad (Ready-to-Eat oad on ilma veeta). Lisa laimi mahl, suhkur, sool ja pipar ning sega ühtlaseks massiks.
Aseta käe või supilusikaga vormitud kotletikesed ahjuplaanidle. Küpseta 200 kraadises pöördõhuga ahjus 20-30 minutit, veiselihast kotlette 30-40 min.
Serveeri koos meelepärase lisandi või näiteks taipärase hapukapsaga!
Retsepti koostas: Timo Tepp, vabakutseline kokk