Pastaroogasid armastavad pea kõik ja tegelikult on pasta sageli ka kiire argiõhtuse söögikorra päästjaks. Siintoodud pastaroog on kohe eriti mugav ja kiire variant, sest kõik koostisained saab ühe poti sees valmis keeta. Lisa aga järjest erinevaid lisandeid vastavalt nende keemise ajale ja põhimõtteliselt keedabki pasta end ise valmis.
Kreemisust aitab toidule lisada potti sätitud või ja hiljem juurde segatud parmesani juust. Krevettide asemel võid soovi korral kasutada ka tükeldatud lõhet või hoopis valget kala.
Valmistusaeg: 20 minutit
Kogus: Neljale
Koostisosad
• 400 g Panzani penne pastat
• 3-4 küüslauguküünt hakituna
• 2 Maggi puljongit - vali endale meelepärase maitsega variant
• 1 väiksem brokoli õisikud eraldatud
• 200 g rohelisi ube vajadusel tükeldatuna
• 200 g rohelisi herneid sügavkülmast
• 400 g tooreid krevetisabasid
• 200 g kirsstomateid poolitatuna
• 2 sl võid
• 70 g parmesani juustu riivituna
• Värskelt jahvatatud Santa Maria musta pipart
Valmistamine
Tõsta pasta suuremasse potti. Lisa küüslauk, värskelt jahvatatud must pipar ja ca 8 dl puljongit. Lase keema tõusta ja keeda mõned minutid. Kui pasta pakendile märgitud keemisaja lõpuni on jäänud 5 minutit, lisa potti brokoliõisikud ja rohelised oad.
Lase uuesti keema tõusta ja keeda paar minutit. Lisa siis rohelised herned, krevetid, kirsstomatid ja või.
Sega läbi ja keeda paar minutit. Vajadusel lisa veidi vett või puljongit. Tõsta pliidil ja sega juurde suurem osa riivitud parmesanist.
Viimistle veel värskelt jahvatatud musta pipraga, puista peale ülejäänud parmesan ja serveeri kohe.