Väga mõnus on guacamole grillitud köögiviljade või tortillakrõpsudega. See kohe on selline toit, et söö, kuidas tahad, palju tahad ja millega tahad – ikka ei saa küllalt ja maitseb hästi!
Kuna meie seekord valmistaud guacamole sai niivõrd maitseküllane ning rikkalik sobisid kõrvale pakkumiseks enim Santa Maria Tortilla krõpsud kerge soolaga.
Meie pere lemmikud on tegelikul aga Santa Maria Tortillakrõpsud Pico de Gallo. Pico de Gallo on traditsiooniliselt Mehhiko ja Tex Mex köögis kasutatav salsa ja selles on kasutatud laimi ja jalopenot.
Valmistamise aeg: 15 min
Kogus: Neljale
Koostisosad
5-6 küpset avokaadot
1 keskmine punane sibul
2-3 tomatit
Värsket koriandrit
2 laimi mahl
Maitse järgi:
Santa Maria rohelist teravat jalapenot
Santa Maria jämedalt purustatud pipart
Serveerimiseks:
Santa Maria Tortilla krõpsud kerge soolaga 185g
Värsket tšillipipart
Valmistamine
Puhasta ja purusta avokaado lusikaga, purusta kahvliga ning sega ühtlaseks massiks. Lisa teised tükeldatud koostisosad ning sega. Pigista sisse laimi mahl. Maitsesta segu soola ja pipraga. Soovi korral lisa peale värsket tšillipipart.
Kas teadsid?
Kõik teavad, et guacamole ei säili eriti kaua ja hakkab seistes värvi muutma. Siin ei ole kahjuks abiks ka sidruni või laimi kasutamine.
Kui soovid oma guacamole`t valmistada suurema koguse ning säilitada pikemat aega, siis anname sulle hea nipi! Aseta järele jäänud guacamole säilituskarpi ning silu lusikaga ühtlaseks. Vala sellele nüüd paar cm külma vett, sulge karp ettevaatikult kaanega ning aseta külmkappi. Uuesti tarbides vala vesi pealt ning sega läbi. Sellise nipiga saad oma guacamole`t säilitada vähemalt 3 päeva!