Noore kapsa magus maiste on lihtsalt nii hea! Tavaline on see, et pistan kapsasektorid lihtsalt pannile ja praen võiga parajalt kuldseks. Pisut soola ja ohtralt tilli ning midagi maitsvamat on võimatu välja mõelda. Sobib nii hommikuse praemuna kui ka grillroogade kõrvale. Vahelduseks meisterdan aga värskekapsasuppi. Ka see on väga-väga mõnus just tänu noorele kapsale.
Valmistusaeg: 20 minutit
Kogus: Neljale
Koostisosad
• 200 g hakkliha nt delikatesshakkliha või lihaveisest hakkliha
• 1 sibul hakituna
• Pool noore kapsa pead tükeldatuna
• 1 suurem porgand riivituna
• 2 kartulit tükeldatuna
• 1 l Maggi puljong, sobib nii kana-, köögivilja- kui ka ürdipuljong
• Hakitud murulauku või tilli
• Õli praadimiseks
• Soola ja pipart
• Serveerimiseks hapukoort
Valmistamine
Alustuseks prae hakkliha. Selleks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae see pannil läbi, kuni liha värv on muutunud. Praadimise ajal töötle liha pannil väiksemateks tükkideks.
Tõsta pliidilt ära. Kuumuta supipoti põhjas veidi õli ja kuumuta õli sees tükeldatud porgandit. Õlis kuumutamine aitab porgandis sisalduvat beetakarotiini paremini omistada ja lisaks annab see supile ilusa värvi.
Lisa potti tükeldatud kapsas ja kartul, lisa puljongikuubikud ja vesi ning lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa hakkliha supi sisse, sega läbi ja maitsesta kogu supp vajadusel soola ja pipraga.
Serveerides paku juurde hapukoort ja puista supile peale hakitud murulauku või tilli.
Retsepti päritolu: Maggi.ee