Kellele ei meeldiks erinevad pastaroad! Need valmivad nii lihtsalt ja arvestades saabunud külmahooaega, siis on need ka suurepärased mugavustoidud. Lisaboonusena on mitmesugused pastaroad väga rahakotisõbraliku hinnaga. Suurepäraseks näiteks on seesama Panzani kõrvitsa-peekonipasta, mis valmib lihtsatest komponentides ning ei koorma üleliia ka rahakotti. Hooajale kohaselt on selles retseptis kasutatud kõrvitsat, millest saab väga lihtsasti valmistada kiire pastakastme. Lõpptulemuseks on maitserohke ja äärmiselt mõnus pastaroog.
Pildil on kujutatud Panzani Selezione Di Chef tagliatelle pastat. See on tootesari, mille märksõnaks on värsketest munadest valmistatud kvaliteetne pasta. Kuid tegelikult võib antud pasta valmistamiseks kasutada endale meelepärast pastasorti.
Soovitus: kui soovid veelgi kuldkollasemat pastat, siis sega kõrvitsapüreele sisse 0,5-1 tl kurkumit. See annab täiendavalt juurde kollast tooni! Väike nipp, kui soovid natuke tooni lisada.
Kogus: 3
Valmistamisaeg: 30 minutit
Vaja läheb:
300 g kõrvitsa viljaliha
100 g suitsupeekoniviile
peotäis värsket tüümiani
0,5 tl tšillihelbeid
5 küüslauguküünt
100 ml (1 dl) rõõska koort (35%)
75 g cheddar juustu
50 g parmesani
250 g Panzani (tagliatelle) pastat
soola, pipart, oliiviõli
Toimi nii:
Tükelda kõrvits ja tõsta ahjuplaadile. Lisa peekoniviilud, tüümian, tšillihelbed ja poolitatud küüslauguküüned. Maitsesta soola-pipraga ja nirista üle oliiviõliga. Rösti 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Vahepeal keeda pasta soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta ja säilita klaasitäis pastakeeduvedelikku.
Röstitud segult tõsta peekon kõrvale, tükelda peekon. Ülejäänu püreesta 1 dl pastakeeduvedelikuga kannmikseris püreeks. Tõsta segu pannile, vala juurde rõõsk koor ja kuumuta segu keemiseni. Kui segu on liialt paks, siis võid täiendavalt lisada pastakeeduvedelikku. Seejärel lisa segusse juustud ja tükeldatud peekon. Kõige viimasena lisa pasta, sega läbi ja serveeri!
Retsept ja fotod: Ragne Värk
www.kokkama.ee
@ragnevark